Vissza a partnerekhez

Amundi Alapkezelő Zrt. (korábban Pioneer Alapkezelő Zrt.)

Az Amundi Európa legnagyobb alap- és vagyonkezelő társasága, globálisan pedig az első 101 alap- és vagyonkezelő vállalat közé tartozik az általa kezelt vagyon alapján.

A Pioneer Investments 2017 júliusában történt integrációjának köszönhetően az Amundi jelenleg több mint 1300 milliárd2 euró értékű vagyont kezel hat globális befektetési központján keresztül.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. (korábban CA IB Alakezelő Rt.) a hazai alap- és vagyonkezelési piac legrégebbi és egyben az egyik legjelentősebb szereplője.

A cég jogelődje a CAIB Alapkezelő Rt. volt, amelynek korábbi tulajdonosa, a Capital Invest (a Bank Austria Creditanstalt vagyon és alapkezelő cége) révén, a HVB Bankcsoporthoz tartozott 2005 őszéig, amikor a HVB Bankcsoport és az UniCredit Bankcsoport egyesült.

A CAIB Alapkezelő Rt. társaság jogelődje, a CA IB Értékpapír Rt. volt, Magyarország vezető befektetési bankjába, a HVB Bankba történő beolvadásáig. 1989 februári alapításával a legelső ilyen vállalkozás volta rendszerváltás utáni Magyarországon. A Pioneer Alapkezelő Zrt. (korábban CA IB Alapkezelő Rt.) eredetileg a CA IB Értékpapír Rt. Vagyonkezelő Csoportja személyi állományával, míg szervezeti formáját tekintve már korábban is önálló jogi személyiségű társaságként a CA IB Befektetési Alapkezelő Kft. keretei közt végezte munkáját 1992-től.

Jelenleg az Amundi Alapkezelő Zrt. (korábban Pioneer Alapkezelő Zrt.) teljes körű befektetés-kezelést végez, amely tevékenységét szervezetileg és szakmailag is teljes egészében a saját személyi állományának és technikai felszerelésének platformján folytatja. Ezzel 2002 végére kialakult egy nyugati értelemben véve is klasszikusnak számító vagyonkezelő tőkepiaci társaság, amely a nemzetközi háttere révén mind a tőkepiaci eszközök jellege, mind azok földrajzi eredete szempontjából lefedi a teljes globális kínálatot. Társaságunk tevékenységének főprofilját a vagyon-, alap- és portfoliókezelés adja, ezen túl a többi üzleti tevékenység (befektetési tanácsadás, saját befektetési jegyek ügynökként történő forgalmazása) nem képvisel mérhető arányt.

1 Forrás: IPE "Top 400 assetmanagers című, a kezelt vagyonra vonatkozó 2016 decemberi információk alapján összeállított kiadása
2 Forrás: Az Amundi és Pioneer Investments pro forma egyesített adatai 2016 december végéről

Bővebb információért kattintson az alábbi linkre:

Amundi Alapkezelő honlapja

Tájékoztatás cégadatokban történt változásokról

Tájékoztatás Üzletszabályzat módosításáról

Hirdetmény az Amundi Hazai Alapok Tájékoztatóinak és Kezelési Szabályzatainak módosításáról

Tájékoztatás az Amundi Alapkezelő Zrt. Egyszemélyi Részvényese által hozott határozatokról

My rating

5 1