Vissza a partnerekhez

Amundi Alapkezelő Zrt. (korábban Pioneer Alapkezelő Zrt.)

Az Amundi Európa legnagyobb alap- és vagyonkezelő társasága, globálisan pedig az első 101 alap- és vagyonkezelő vállalat közé tartozik az általa kezelt vagyon alapján.

A Pioneer Investments 2017 júliusában történt integrációjának köszönhetően az Amundi jelenleg több mint 1300 milliárd2 euró értékű vagyont kezel hat globális befektetési központján keresztül.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. (korábban CA IB Alakezelő Rt.) a hazai alap- és vagyonkezelési piac legrégebbi és egyben az egyik legjelentősebb szereplője.

A cég jogelődje a CAIB Alapkezelő Rt. volt, amelynek korábbi tulajdonosa, a Capital Invest (a Bank Austria Creditanstalt vagyon és alapkezelő cége) révén, a HVB Bankcsoporthoz tartozott 2005 őszéig, amikor a HVB Bankcsoport és az UniCredit Bankcsoport egyesült.

A CAIB Alapkezelő Rt. társaság jogelődje, a CA IB Értékpapír Rt. volt, Magyarország vezető befektetési bankjába, a HVB Bankba történő beolvadásáig. 1989 februári alapításával a legelső ilyen vállalkozás volta rendszerváltás utáni Magyarországon. A Pioneer Alapkezelő Zrt. (korábban CA IB Alapkezelő Rt.) eredetileg a CA IB Értékpapír Rt. Vagyonkezelő Csoportja személyi állományával, míg szervezeti formáját tekintve már korábban is önálló jogi személyiségű társaságként a CA IB Befektetési Alapkezelő Kft. keretei közt végezte munkáját 1992-től.

Jelenleg az Amundi Alapkezelő Zrt. (korábban Pioneer Alapkezelő Zrt.) teljes körű befektetés-kezelést végez, amely tevékenységét szervezetileg és szakmailag is teljes egészében a saját személyi állományának és technikai felszerelésének platformján folytatja. Ezzel 2002 végére kialakult egy nyugati értelemben véve is klasszikusnak számító vagyonkezelő tőkepiaci társaság, amely a nemzetközi háttere révén mind a tőkepiaci eszközök jellege, mind azok földrajzi eredete szempontjából lefedi a teljes globális kínálatot. Társaságunk tevékenységének főprofilját a vagyon-, alap- és portfoliókezelés adja, ezen túl a többi üzleti tevékenység (befektetési tanácsadás, saját befektetési jegyek ügynökként történő forgalmazása) nem képvisel mérhető arányt.

1 Forrás: IPE "Top 400 assetmanagers című, a kezelt vagyonra vonatkozó 2016 decemberi információk alapján összeállított kiadása
2 Forrás: Az Amundi és Pioneer Investments pro forma egyesített adatai 2016 december végéről

Bővebb információért kattintson az alábbi linkre:

www.pioneerinvestments.hu

Tájékoztatás cégadatokban történt változásokról

Tájékoztatás Üzletszabályzat módosításáról

Hirdetmény az Amundi Hazai Alapok Tájékoztatóinak és Kezelési Szabályzatainak módosításáról

Tájékoztatás az Amundi Alapkezelő Zrt. Egyszemélyi Részvényese által hozott határozatokról

My rating

5 1